BAKAN TEKİN, İSTANBUL'DAKİ RAMİ KÜTÜPHANESİ'NDE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU  
BAKAN TEKİN, İSTANBUL'DAKİ RAMİ KÜTÜPHANESİ'NDE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

BAKAN TEKİN, İSTANBUL'DAKİ RAMİ KÜTÜPHANESİ'NDE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında İstanbul'da düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.  


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen buluşmada il ziyaretlerinde her fırsatta öğretmelerle bir araya geldiklerini, bunun dışında her ay düzenli olarak yapılan Öğretmen Odası Buluşmaları'yla sahanın sorunlarını eğitimin asli unsuru olan öğretmenlerden dinleyerek çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

 

Bu toplantılarda öğretmenlerle yaptıkları istişareler neticesinde, sahadan gelen talepler doğrultusunda birçok yeni uygulamayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Bakan Tekin, bu bağlamda okul yöneticilerinin daha önce iller arası atamalarda öğretmen olarak yer değişikliği yapabildiklerini hatırlatarak, istemeleri hâlinde bundan böyle gittikleri illerde kendilerine okul yöneticisi olma imkânı tanıyacaklarını söyledi. 

 

Müsteşarlık döneminde hayata geçirdikleri bazı projelerin amacına uygun olarak daha iyi hizmet etmesi için yeniden yapılandırmaya çalıştıklarını belirten Bakan Tekin, göreve geldikleri andan itibaren çeşitli alanlarda mevzuat değişikliği yaptıklarını söyledi.

 

Bir soru üzerine müfredatın güncellenmesi konusuna değinen Bakan Tekin, dünyada ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmeler; çağın gerektirdiği temel bilgi, beceri ve değerlere sahip bireylerin yetişmesi için müfredatın güncellenmesi ihtiyacını doğurduğunu ifade etti.

 

Müfredatla ilgili olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü gibi ilgili birimler tarafından çalışmaların sürdüğünü belirten Tekin, çalışmalar tamamlandığında bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

 

Toplantıya katılan öğretmenlere tek tek söz vererek eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini dinleyen Bakan Tekin, her türlü imkânı kullanarak öğretmenleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

 

Bu buluşmaların öğretmenlere verilen değerin bir göstergesi olduğunu ifade eden öğretmenler, sahada karşılaştıkları sorunları doğrudan kendisine ulaştırma fırsatı verdiği için Bakan Tekin'e teşekkürlerini ilettiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.